(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
KNEDLO-VEPŘO-ZELO? JSTE SI JISTI?
Potřebné ingredience
polenta v celku (vypadá jako bramborový knedlík), šmakoun, koření "vepřová pečeně", zelí - kedlubnové, hlávkové (jaké chcete)
Postup přípravy
Koupíte si v racio prodejně polentu-ne mouku, ale existuje již hotový knedlík (vypadá jako bramborový). Má energetickou hodnotu 290 kJ/100g. Používám ho třeba na knedle s vajíčkem, nebo místo bramborových knedlíků. Takže nakrájíte na plátky a dáte na pařáček ohřát. Ke klasické pečeni pro rodinu, přidáte 1/2-1/4 hodinky před dokončením šmakouna (lze i robi maso), které si okořením "Vepřovou pečení"(Vitana). No a peču normálně s masem - podlévám-bez tuku. No a k tomu kedlubnové zelí, kysané zelí nebo hlávkové a nebo jenom nějaký salát. Je to mňamka a sníte až o 2/3 méně kJ než při klasickém vepřo-knedlo. Tak dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sophie70
(upraveno)
9. 7. 2010, 9:01
vyzerá to dobre, ale originál je predsa len originál
Obchůdek pro radost
(upraveno)
10. 7. 2010, 9:26
@Sophie70
Souhlasím, ale když to pečete s pečínkou, kterou spapá vaše rodinka a vy si dáte jen toho šmakouna, tak byste to skoro nepoznala. Mě samotnou to příjemně překvapilo, jak to bylo dobré. Krásné léto